Mailcollector 2



Czytasz wersję archiwalną wątku "Mailcollector 2" z forum pl.internet.mordplik





Dominik 'Rathann' Mierzejewski - 13 Wrz 2004, 06:21


From: Jarek

Zna ktoÂś link do programu MailCollector 2 ?



Dlaczego chcesz zostaĂŚ spamerem?

(Crosspost i FUT na pl.internet.mordplik)



Jarek Zgoda - 13 Wrz 2004, 15:00


| Zna ktoś link do programu MailCollector 2 ?

Dlaczego chcesz zostać spamerem?



Nie gadaj, a może tylko chce się dowiedzieć, jak się takie programy
pisze? Ja w celach edukacyjnych (gdy chcę się nauczyć jakiegoś języka)
zaczynam od programu do losowania sygnaturek, a harvester jest zwykle
drugi.

Chyba, że program MailCollector nazywa się tak od czapki, np. tak, jak
Microsoft Outlook. ;)


Dominik 'Rathann' Mierzejewski - 13 Wrz 2004, 18:55


From: Jarek Zgoda


| Zna ktoś link do programu MailCollector 2 ?

| Dlaczego chcesz zostać spamerem?
Nie gadaj, a może tylko chce się dowiedzieć, jak się takie programy
pisze? Ja w celach edukacyjnych (gdy chcę się nauczyć jakiegoś języka)
zaczynam od programu do losowania sygnaturek, a harvester jest zwykle
drugi.
Chyba, że program MailCollector nazywa się tak od czapki, np. tak, jak
Microsoft Outlook. ;)



Niestety nie, tyle że jest płatny. http://mailcollector.prv.pl/ . Mam
nadzieję, że WP, prv.pl, polbox i paypal dobiorą się mu (tj. sprzedawcy)
do tyłka. Przy okazji trochę edukacji. ;)

Zobaczmy:
http://mailcollector.prv.pl -http://strony.wp.pl/wp/mailcollector/
http://strony.wp.pl/wp/mailcollector/ -http://mailcollector.webpark.pl/

Na dole strony widzimy kod stat4u z id "tomaszw123". Hm... sprawdźmy:
http://strony.wp.pl/wp/tomaszw123/ -http://tomaszw123.webpark.pl/
Treść ta sama. Bingo!

Oho, czyżby nasz delikwent łamał regulamin PayPala? Tak!
http://www.paypal.com/uk/cgi-bin/webscr?cmd=p/gen/ua/use/index_frame-...
wyraźnie mówi, że nie można używać konta PayPal do sprzedaży spamware.

Pod linkiem do PayPala znajdujemy nazwisko gagatka: Tomasz Wójcicki.

Archiwum google pokazuje pierwsze ślady o nim z roku 1999, kiedy udzielał
się na pl.regionalne.lublin. Niestety, w tamtych postach nie ma nagłówków
NNTP-Posting-Host i Path, więc można się tylko domyślać, skąd naprawdę

Rok później pisał już innych adresów i serwerów (PWr, PDI Toruń, WP)
(studia?), by wreszcie w 2001 przerzucić się na linię dzierżawioną IDS
w Radomiu (83.radom.leased.ids.pl).

MailCollectora zaczął reklamować w 2003, pisząc (nadal z Radomia) z konta
na gazeta.pl:
http://groups.google.pl/groups?selm=b0cijs%24ddv%241%40news.gazeta.pl
A także przez tpi:
http://groups.google.pl/groups?selm=avguk8%2412n%241%40news.tpi.pl
http://groups.google.pl/groups?selm=b0gcs1%24stc%241%40news.tpi.pl

Na tym ślad się urywa. Co ciekawe, był już zgłaszany:
http://groups.google.pl/groups?selm=20030110151009.6b09779f.spooki%40...
ale jak widać konta nie stracił.

Pozdrawiam,
R.

PS. Tak, zgłosiłem.


Dominik 'Rathann' Mierzejewski - 13 Wrz 2004, 21:24


From: Dominik 'Rathann' Mierzejewski

From: Jarek Zgoda

| Zna ktoś link do programu MailCollector 2 ?

| Dlaczego chcesz zostać spamerem?
| Nie gadaj, a może tylko chce się dowiedzieć, jak się takie programy
| pisze? Ja w celach edukacyjnych (gdy chcę się nauczyć jakiegoś języka)
| zaczynam od programu do losowania sygnaturek, a harvester jest zwykle
| drugi.
| Chyba, że program MailCollector nazywa się tak od czapki, np. tak, jak
| Microsoft Outlook. ;)
Niestety nie, tyle że jest płatny. http://mailcollector.prv.pl/ . Mam
nadzieję, że WP, prv.pl, polbox i paypal dobiorą się mu (tj. sprzedawcy)
do tyłka. Przy okazji trochę edukacji. ;)



[...]

Nietrudno też znaleźć zdjęcie pana Wójcickiego. Pracuje obecnie
w Instytucie Technologii Eksploatacji w Radomiu:
http://www.itee.radom.pl/telefony/default.htm
a zdjęcie można znaleźć na jego stronie domowej:
http://www.itee.radom.pl/wojcickit/

R.



OGONek~ - 14 Wrz 2004, 01:35

Użytkownik "Dominik 'Rathann' Mierzejewski"

[...]
Nietrudno też znaleźć zdjęcie pana Wójcickiego. Pracuje obecnie
w Instytucie Technologii Eksploatacji w Radomiu:
http://www.itee.radom.pl/telefony/default.htm
a zdjęcie można znaleźć na jego stronie domowej:
http://www.itee.radom.pl/wojcickit/



Wow - Sherlocku - jestem pod wrazeniem ;)


OGONek~ - 14 Wrz 2004, 01:48

Użytkownik "Dominik 'Rathann' Mierzejewski"

http://www.itee.radom.pl/telefony/default.htm
a zdjęcie można znaleźć na jego stronie domowej:




Telefon do niego do pracy jak by ktos chcial tez tam jest.


Saiko Kila - 14 Wrz 2004, 04:38






Ja mam głupie pytanie: czy podawanie kilkakrotne adresów mailowych w
treści posta naprawdę spowoduje, że taki adres będzie więcej znaczył dla
spamerów? Pytam bo wydaje mi się logiczne że uczciwy spamer czy handlarz
adresów usunie z bazy powtarzające się dane. Może nawet robi to
oprogramowanie "kolekcjonerskie" od razu. Nie jest tak?

Pzdr.


Lemat - 14 Wrz 2004, 13:25



Ja mam głupie pytanie: czy podawanie kilkakrotne adresów mailowych w
treści posta naprawdę spowoduje, że taki adres będzie więcej znaczył dla
spamerów? Pytam bo wydaje mi się logiczne że uczciwy spamer czy handlarz
adresów usunie z bazy powtarzające się dane. Może nawet robi to
oprogramowanie "kolekcjonerskie" od razu. Nie jest tak?



na pewno ten sam adres występujący w wielu miejscach jest "lepszy"


Saiko Kila - 15 Wrz 2004, 05:21


| podawanie kilkakrotne adresów mailowych w treści posta naprawdę
| spowoduje, że taki adres będzie więcej znaczył dla spamerów? Pytam
| bo wydaje mi się logiczne że uczciwy spamer czy handlarz adresów
| usunie z bazy powtarzające się dane. Może nawet robi to
| oprogramowanie "kolekcjonerskie" od razu. Nie jest tak?

na pewno ten sam adres występujący w wielu miejscach jest "lepszy"




po wielu. Wydaje mi się, że to bardziej ekspresja emocji niż dobry
sposób na wrzucenie kogoś do spamerskich baz.


Radosław Wierzbicki - 15 Wrz 2004, 10:22


a zdjęcie można znaleźć na jego stronie domowej:
http://www.itee.radom.pl/wojcickit/



Jak robi programy tak jak strony to nie ma
się czego obawiać :-)

Pozdrawiam.

WÂłaÂściciel - En
callback dla 0-22
i stanie sie koniec-geniusz czy totelne dno
Jaka opłata za SDI w przypadku, gdy nie mam linii telefonicznej?
Herbatka, czyli krwawa jatka
studia wyższe uzupełniające magisterskie -> eng
riverdancing?
  • wwwkomunikacja miejska poznan pl
  • bezuzyteczne tory
  • rozkodowanie echostar
  • morski slownik angielsko polski
  • chwyty B6lubne prezenty
  • instalowanie aplikacji java
  • tatuaze na plecach
  • jednotorowoB6E6
  • czy kupowac dziaB3kEA lesnB1 w warszawie
  • Archiwum tematów z for internetowych || Start